Oro tarpų šiltinimas – būtinas

Oro tarpų šiltinimas

oro tarpų šiltinimas„Oro tarpų šiltinimas būtinas“, – tokią griežtą nuomonę išgirstate vieną dieną iš statybos procesą išmanančių specialistų ir net neįsivaizduojate, kas tai per reikalas, kaip jis atliekamas ir kodėl jis toks svarbus. Sužinojus, jog būtent ši procedūra gali pagaliau suteikti namams daugiau  šilumos ir mažiau rūpesčių bei nerimo, kodėl viduje niekaip neprikūrenama, tenka ryžtis ne tik visų nesandarių pastato vietų, bet ir oro tarpų šiltinimui. Detaliau pasiaiškinus tenka sužinoti nemalonią tiesą, kuri ilgus dešimtmečius šaldė namiškius bei tuštino namų biudžetą – namo sienose esantys oro tarpai į lauką pašalina maždaug 35-50 proc. namų šilumos. Kadangi tai nėra kiekvienam suprantamas reiškinys, tenka daugiau pasidomėti įvairiomis šiltinimo medžiagomis. Manoma, jog vienos iš pačių tinkamiausių, kad oro tarpų šiltinimas ateityje būtų maksimaliai kokybiškas, yra ekovata bei termoputos (dar oro tarpų šiltinimui yra naudojamos polistireno granulės). Taip pat nė kiek ne mažiau svarbu tinkamai pasirinkti profesionaliai, kokybiškai dirbančių meistrų brigadą, nes net menkiausios klaidos, padarytos šiltinimo proceso metu, nepateisins gerų šiltinimo medžiagų vardo.

Oro tarpų šiltinimas ekovata. Ši ekologiška izoliacinė medžiaga užkariauja ir naujų pastatų statybų aikšteles, ir renovuojamų daugiabučių apšiltinimo reikalaujančias vietas. Ekovata yra gaminama iš visiškai natūralių medžiagų (iš 100 % perdirbtų laikraščių, iš kurių yra pašalinamas net švinas). Ekovata pasižymi visomis pačiomis geriausiomis izoliacinės medžiagos savybėmis: pilnai ir visiškai sandariai užpildo bet kokias ertmes ir menkiausius tarpelius, yra universaliai naudojama įvairiems statiniams. Šiltinimas ekovata dažniausiai yra taikomas vidaus ir išorės sienoms, stogui, pastogėms, luboms, grindims bei oro tarpams. Oro tarpų šiltinimas ekovata garantuoja izoliuotam pastatui šilumą, apsaugą nuo ugnies gaisro atveju, išorinio triukšmo nepralaidumą į vidų, puvinio bei grybelinių medžiagų nebuvimą ir ekonomiškumą (nes apšiltinant tokia medžiaga daugiau sutaupoma lėšų nei šildant kitokia). Naujuose bei seniau statytuose pastatuose esantys oro tarpai užpildomi vientisu izoliacinės medžiagos sluoksniu (tokiais atvejais yra naudojamas sausas pastatų apšiltinimas ekovata). Naujų namų oro tarpų šiltinimas ekovata atliekamas ja užpildant iš vidaus, o tokiais atvejais yra nepakenkiama namo išorės apdailai. Apšiltinus ekovata pastato sienos turės galimybę kvėpuoti, kas yra labai svarbu ilgalaikiam pastato būviui. Ekovata specialios įrangos pagalba yra įpučiama tarp plytų ar blokelių ir tokiu būdu vyksta oro tarpų šiltinimas. Ekovata galimas ir kitų pastato vietų šiltinimas: plokščio ar šlaitinio stogo, sienų, perdangų, grindų, palėpių, pastogių.

Oro tarpų šiltinimas termoputomis. Šiam darbui gali būti pasirenkamos įvairios rūšies termoputos, kurios skiriasi pagal savo struktūrą, cheminę sudėtį, paskirtį bei kitas savybes. Termoputomis gali būti šiltinamos pastato sienos, grindys, perdangos, lubos bei oro tarpai. Atšiaurioms norvegiškoms oro sąlygoms pritaikytos „Wall – Foam“ (net ir vadinamos „sienos putomis“) termoputos yra pačios tinkamiausios oro tarpų šiltinimui. Termoputos, sudarydamos ištisinį izoliacijos sluoksnį, puikiai užpildo net menkiausius sienose esančius tarpelius bei ertmes. Oro tarpų šiltinimastermoputomis leidžia sienai kvėpuoti tiek, kiek jai yra būtina, ir išgarinti nereikalingą, netgi žalingą drėgmę.Sienos šiltinimas termoputomis padidina jos varžą, tuo pačiu padidėja bendras namo sandarumas (užpildant ertmes aplink langus ir duris) bei yra sustabdoma tarp sienų esanti ventiliacija. Termoputos skystu pavidalu yra įpurškiamos į sienoje esantį oro tarpą, kur akimirksniu pavirsta porėta, vientisa izoliacine medžiaga.

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *