Banketai įmonių svečiams

Be kategorijos

Verslas verčia įmones bendrauti ne tik su klientais, bet ir su kitomis įmonėmis bendradarbiauti. Dėl to priežasties, norint palaikyti šiltus santykius su verslo partneriais įmonės kartais organizuoja banketus. Banketai – tai be abejonės ne tik skanus, bet ir gražiai patiektas maistas, svarbiausia, kad banketų metu bendraujama su verslo partneriais kuo mažiau liečiant darbo reikalus. Verslo žmonės labiau nei kas kitas mėgsta atsipalaiduoti nuo darbinės įtampos, konkurencijos rinkoje ir kitų galvos skausmų. Banketai yra puiki proga ilgalaikius verslo partnerius pažinti iš arčiau, ne tik kaip specialistus, bet ir kaip žmones. Tokios draugystės, nors ir dalykiškos, bet versle bendrauti tikrai padeda.banketas

Banketai yra rengiami ne mažam kiekiui žmonių, todėl pakviečiami ne tik svarbiausias pareigas einantys asmenys, bet ir žemesnių skyrių, padalinių vadovai. Dažniausiai banketai rengiami kokia nors proga. Pavyzdžiui, pasibaigus sėkmingam projektui norima atšvęsti, pasidžiaugti rezultatais ir pamiršti tai, kas vyko proceso metu. Juk dažniausiai tik viskam pasibaigus supranti, kad dirbti buvo verta, kad visi išdirbti viršvalandžiai nenuėjo per niek, kad tavo darbo vaisiai liko pastebėti įmonės direktoriaus.

Siekiant visiško atsipalaidavimo savo užsakovams, restoranai, kuriuose organizuojami banketai, gali pasiūlyti banketui išsimuomoti salę restorane arba pasiūlyti, kad banketai būtų suorganizuoti užsakovo norimoje vietoje, kad ir įmonėje esančiame dideliame pasitarimų kambaryje / salėje. Matote, atsipalaidavimas kai kuriems verslininkams tinka ir jų įmonėje, mano, kad daug patogiau, kai maistas keliauja pas juos, o ne jie patys visi turi kažkur vykti. Kiti gi įsitikinę, kad darbai turi likti darbe, o banketai turi vykti tik restoranuose, kur tam ir yra viena, nes ten atmosfera daug meniškesnė, jaukesnė. Dėl vietos pasirinkimo tai čia jau kiek žmonių, tiek ir nuomonių, tačiau maisto tiekėjams tai nėra labai svarbu. Profesionalai yra pasiruošę maistą pateikti šviežią į bet kurią nurodytą vietą. Juk ne nuo pobūvio vietos priklauso maisto kokybė, o nuo maisto tiekėjų. Kur banketai bevyktų, jie vis tiek bus paruošti pagal tam tikrus standartus. Virtuvės šefai, restorano šefai žino, kas tinka į banketo meniu, o kas ne. Ne veltui jie yra nepakeičiami savo srityje. Žinoma, verslininkams  yra paliekama galimybė meniu turinį derinti. Tai yra būtina, nes reikia atsižvelgti ar bus vegetarų, o gal konkrečių pageidavimų, todėl banketai turi gana laisvą pasirinkimą. Nors iš tiesų, tai meniu derinimą su maisto tiekėju stambus verslininkas perleis savo asistentei, sekretorei ar kokiam kitam pavaldiniui, nes pats turės svarbesnių reikalų nei banketai. Tam ir turi verslininkai gausybę padėjėjų, kad prireikus dešinioji ranka galėtų pasirūpinti mažiau svarbiais reikalais. Maisto tiekėjo paieška asistentei taip pat gali sugaišti nemažai laiko, bet ji vis tiek to imsis, nes neturi iš ko rinktis. Tačiau ji žino, kad jos pastangos ir vargas bus įvertintas – vadovas į banketą leis ateiti ir jai. Tai ją, kaip darbuotoją, dar labiau motyvuoja stengtis, kad anketas būtų suorganizuotas laiku ir jo metu viskas vykstų sklandžiai.

Beje, restoranai ruošia ne tik banketus, bet ir furšetus, kitus oficialius pobūvius, kuriems būdinga tam tikra struktūra, kultūra. Banketai netgi reikalauja ir tam tikros aprangos. Į juos reikia eiti pasipuošus lyg eitum į operos ir baleto teatrą, lyg į tikrą, tikrų tikriausią pobūvį. Iššaukiantis drabužių stilius ten nebūtų priimtinas. Vien žodis pobūvis pasako tai, kad galioja aprangos kodas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *