Maistas vestuvėms arba vestuvinis meniu

Maistas vestuvėms

maistas vestuvėmsGražiausia ir pati svarbiausia šventė įsimylėjėliams – vestuvių diena. Ši šventė reikalauja ypatingo pasiruošimo, nes svarbios visos detalės. Didžiausias galvos skausmas būsimiems jaunavedžiams – didžiosios dienos datos parinkimas. Ji turi būti pakankamai toli, kad pakaktų laiko viskam suplanuoti. Darbų laukia tikrai labai daug, dokumentų tvarkymas, įvairios rezervacijos, tiekėjų, muzikantų vedėjo paieškos, drabužiai, transportas ir t. t. Viskas turi būti suplanuota detaliai ir gauti patvirtinimai, kad raštiškas sutikimas galioja. Maistas vestuvėms taip pat yra didelis uždavinys, nes reikia ne tik rasti tiekėją, bet ir sudaryti meniu, o pastarajam reikia svečių sąrašo. Kad žinotum, ar bus kur tą maistą išstatyti, reikia rasti ir vietą šventai, kur tilptų pakankamai mažų stalelių arba vienas ilgas stalas. Stalų parinkimas priklauso nuo to, ar vestuvės planuojamos pagal tradicijas, ar moderniai.

Maistas vestuvėms – tai ir karštas patiekalas, ir šalti užkandžiai ir saldumynų stalas bei, žinoma pats svarbiausias – vestuvinis tortas. Kaip žinote, torto iš pradžių ragauja jaunieji, vaišindami vienas kitą ir tik po to jo gauna svečiai. Graži saldi tradicija, kad būtų dar ir smagu, jaunieji torto ragauja be jokių stalo įrankių. Darome išvadą, kad maistas vestuvėms turi būti ne tik sotus, bet ir saldus. Tuo tarpu svečiai linki, visas santuokinis gyvenimas jauniesiems būtų ne mažiau saldus nei jų vestuvinis tortas. Laimės linkima ir keliant tostus, todėl nepamirškite, kad kai užsakomas maistas vestuvėms, reikia ir gėrimus užsakyti.

Kai planuojate vestuves, prisiminkite anksčiau rengtas didesnes šventes, ką labiausiai mėgsta jūsų draugų ratas, giminaičiai. Vestuvėse galite panaudoti visą per gyvenimą turėtų švenčių organizavimo patirtį. Išsiaiškinkite, ar maistas vestuvėms neturi ingridientų, kuriems būtų alergiški jūsų svečiai. Juk valgyti norės visi ir nesinori skriausti nei alergiškų žmonių, nei vegetarų, nei tų, kurie valgyti mėgsta viską. Kai kurie meniu vestuvėms sudarinėja itin kruopšiai, nes yra išrankių jaunavedžių bei nuotakų perfekcionisčių. Tobulumui ribų nėra, bet kuriant vestuvių meniu patiekalai neturėtų būti įmantrūs, kad mėgtų ir vaikai, ir suaugę. Kitu atveju, vaikams turėtų būti atskiras meniu. Maistas vestuvėms neturėtų būti labai kaloringas ar sunkus, nes per tokią šventę valgoma ir užkandžiaujama pakankamai dažnai, o mes nenorime, kad svečiams sutreikuotų virškinimo sistema.

Dar svarbus momentas yra tas, kad kai užsakomas maistas vestuvėms, reikia iš karto išsiaiškinti, ar bus padavėjų, ar juos reikės samdyti atskirai. Jaunavedžiai patys patiekalų gi nenešios trisdešimčiai ar šešiasdešimčiai žmonių. Šventės metu reikalingas profesionalus aptarnavimas. Nors šukės ir neša laimę, bet gal geriau tegu lėkštės nedūžta per tokią gražią dieną, nes darbo padavėjoms užteks ir be šukių rinkimo. Maistas vestuvėms atrodys gražiai tada, jei padavėjos išmano ne tik kaip lėkštes nešioti, bet ir kaip stalą serviruoti. Stalo papuošimai turi būti paruošti dar iki tiekiamas maistas vestuvėms. Niekam ne paslaptis, kad stalo serviravimas-dekoravimas užima nemažai laiko. Tad skaičiuoti reikia ne tik tam skirtą biudžetą, bet ir laiką, kad viskas vyktų sklandžiai. Negalima, kad svečiams jau renkantis į sodybą dar nebūtų baigti pasiruošiamieji darbai ten, kur bus valgoma. Turi būti paruošta ir stalo puošyba ir maistas vestuvėms. Stalas turi būti nukrautas viskuo, kas bus reikalinga valgymo metu. Gėlės turi būti šviežiai pamerktos ir džiuginti svečių akis. Kvapai turi kviesti prisėsti ir pasikalbėti, bendrauti. Žinoma, valgymas ir kalbėjimas pilna burna, du nesuderinami dalykai, nes antrasis neturėtų būti daromas. Taip skelbia visi, kas išmano etiketą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *