dušų kabinos

Švarą palaikykite natūraliomis priemonėmis

Dušų kabinos

Švarai dušo kabinoje palaikyti galite pasitelkti ir natūralias priemones. Tai – ne tik pigu, bet ir „draugiška“ mūsų planetai. Itin dažna dušo kabinų priežiūros problema – kalkės. Kaip jas šalinti bei kuo valyti dušo kabiną, kad nenaudoti cheminių valiklių, taip saugant ne tik save, bet ir supančią aplinką?

Daugiau informacijos: www.dusualeja.lt

  1. Perpjaukite greipfrutą pusiau ir nuvalykite juo norimą paviršių. Tuomet kitą greipfruto puselę pabarstykite druska ir vėl nušveiskite. Palikite 10–15 min., vėliau nuplaukite šiltu vandeniu.
  2. Į vandenį įpilkite šiek tiek acto ir apipurkškite paviršių. Ypač įsisenėjusioms kalkėms šalinti galite naudoti gryną actą. Palikite pusvalandžiui arba pašveiskite šepetėliu, po to nuskalaukite šiltu vandeniu ir nublizginkite minkštu medžiaginiu audiniu.
  3. Apkalkėjusias dušo kabinos sieneles nušveisite taip: gerai sudrėkinkite actu, leiskite pastovėti, tada šveitimo kempinėle su soda gerai nušveiskite, perplaukite kokiu pigiu šampūnu ir nuliekite vandeniu. Sausai nušluostykite ir sienelės bus vėl skaidrios.Nakčiai pamerkite dušo galvutę į actą, o ryte nuskalaukite karštu vandeniu, kad pašalintumėte vandens nuosėdas. Jeigu neturite acto, galite jį pakeisti citrinų sultimis. Citrinos turi panašias rūgštis, kurios padeda nuvalyti šarminius junginius.
  4. Jei plytelių tarpuose prisiveisė pelėsių, į jų tarpus pripurkškite vandenilio peroksido 10% tirpalo.

Išspauskite kelių citrinų sultis, supilkite jas į purškiantį buteliuką ir nupurkškite dušo kabinos sienas, plyteles. Citrinų rūgštis suardo kieto vandens nuosėdas, suminkština likusius nešvarumus, dezinfekuoja bei pakvėpina vonios kambarį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *